- ناگهانی و بدون اطلاع سفر نکنید. بهتر است حداقل به یک نفر راجع به سفر و محل اقامتتان بگویید؛ شاید قبل از این که برگردید اتفاقی بیفتد که لازم باشد به شما اطلاع دهند یا در صورتی که خبری ازتان نبود، بتوانند دنبالتان بگردند.
- وقتی دارید به یک کشور دیگر سفر میکنید، با فرهنگ و اجتماعی متفاوت با محل زندگیتان مواجه هستید؛ خوب است که قبل از سفر با افرادی که پیش از شما به آن کشور سفر کردهاند صحبت کنید یا اطلاعاتی را در اینترنت جستجو کنید؛ علاوه بر این که باعث میشود بهتر برای سفرتان برنامهریزی کنید، چشمانداز بهتری از چیزهایی که انتظارتان را میکشند، خواهید داشت.
- حتی اگر از سلامت خودتان مطمئن هستید، بد نیست که چهار تا شش هفته قبل از سفر، یک معاینهی کامل پزشکی انجام دهید. خیال خودتان راحتتر خواهد بود. اگر هم بیماری خاصی دارید، حتماً قبل از سفر با پزشکتان مشورت کنید.
- اگر طولانی مدت سفر میکنید، حتماً چک کنید که پاسپورتتان تا وقتی که برگردید اعتبار دارد.
- اختلاف ساعت کشور خودتان را با کشور مقصد بدانید و سعی کنید یکی دو روز قبل از رفتن، خوابتان را توی شهر و خانهی خودتان تنظیم کنید. معمولاً دو ساعتی دیر و زود خوابیدن یا بیدار شدن، تمرین خوبی است. ورزشکردن هم به شما کمک میکند آمادگی وفق دادن خودتان با زمان جدید را داشته باشید. یکی از ساعتهایتان را قبل از رفتن با ساعت کشور مقصد تنظیم کنید، هم راحتتر به این ساعت عادت میکنید و هم اگر قصد تماس با کشور خودتان را داشتید، بدموقع مزاحم کسی نمیشوید.
- بد نیست در حد چند کلمه از زبان رایج کشور مقصد را بلد باشید. شاید در مواقع اضطراری یا برای کمکخواستن به دردتان خورد؛ از طرفی مردم بیشتر کشورها بدشان نمیآید غریبهها به زبان خودشان به آنها سلام میکنند، شاید باعث صمیمیت شود و هوای شما را بیشتر داشته باشند.
- اگر قرار است برای مدت طولانی توی راه باشید، لباس راحت و قابل تعویض بپوشید؛ ممکن است آب و هوای مبدأ و مقصد خیلی با هم تفاوت داشته باشند.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید، فراموش نکنید که برای بردن آنها به کشورهای دیگر، به ترجمهی رسمی نسخه یا گواهی پزشک که به نام خودتان باشد، احتیاج دارید.
- بعد از اینکه وسایل سفرتان را آماده کردید، مطمئن شوید این بهترین کیفی است که میتوانستید دستتان بگیرید؛ کیف دستی شما در سفر باید سبک و راحت باشد، زیپ یا دکمهی سالمی داشته باشد و حتماً بسته شود، بد نیست چند تا جیب داخلی هم داشته باشد که بهتر بتوانید وسایل همراهتان را دستهبندی کنید؛ حواستان باشد اگر خیلی برنامهی گشتن و رفتوآمد دارید، کولهپشتی انتخاب بدی نیست.
- اسم و آدرسی از خودتان روی چمدان بنویسید. معمولاً ساکها و چمدانها جایی برای نوشتن این مشخصات دارند ولی اگر هم نداشت، روی کاغذ کوچکی یادداشت کنید و بدنهی چمدانتان بچسبانید.
- مدارک شناسایی، پاسپورت، ویزا و بلیط را جایی از کیف بگذارید که دسترسی راحتتری دارید. شاید تا وقتی که به مقصد برسید، مجبور باشید چند باری آنها را خارج کنید و دوباره سر جایشان بگذارید.
- بد نیست یکی دو تا تنقلات یا شکلات داخل کیفتان داشته باشید. لازم نیست یک بسته خوردنی سنگین را با خودتان حمل کنید؛ همین که بدانید در مواقع ضروری چیزی توی کیفتان هست و خیالتان راحت باشد، کافی است.
- اگر معدهی حساسی دارید، سعی کنید قبل و یا در حین سفر خوراکیهایی را که ممکن است ناراحتتان کند، نخورید؛ چون ممکن است برای مدت طولانی دسترسی به سرویس بهداشتی مناسب و تمیز نداشته باشید.
- قبل از سفر خیلی غذا نخورید و در طول سفر نیز به اندازه و سبک میل کنید؛ این کار باعث میشود بدن شما راحتتر با شرایط آبوهوایی، اختلاف زمان و غذای متفاوت کشور مقصد منطبق شود.